Hout dat al geleefd heeft

Wat is Steigerhout

Het steigerhout waar wij gebruik van maken is 3cm dik massief, oud hout: gebruikte planken die verkleurd zijn door weer en wind en intensieve gebruik. Het heeft beschadigingen opgelopen en dat geeft de meubels ook het stoere, doorleefde uiterlijk.Steigerhout is meestal Europees, snel groeiend, naaldhout en kan uit diverse soorten bestaan maar het grootste deel is vurenhout. In vergelijking tot eikenhout is dit hout vrij zacht en gemakkelijk te bewerken maar het is daarnaast wel taai en veerkrachtig. Het het steigerhout omdat het gebruikt wordt als loopplanken op bouwsteigers bijvoorbeeld. Dat heet recycling van oud hout en is dus milieubewust!

Binnenshuis, mits het hout goed droog is, kun je het gebruiken voor tafels, kasten, kinderbedden, bureaus maar ook in vochtige ruimtes als de badkamer. Ondanks dat de meubels zorgvuldig worden geschuurd wil het niet zeggen dat er, helaas, nog wel een splinter aan kan zitten. Met een schuurpapiertje is dat zo weg! Een steigerhout tafel kun je het best eerst even afnemen met een sopje van groene zeep en dat gebruik je ook voor eventuele vetvlekken. Natuurlijk kun je steigerhout behandelen: in de was zetten, lakken, verven of beitsen.  

Tuinmeubelen van oud steigerhout kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Zorg ervoor dat ze niet de hele tijd in plassen staan. Het hout zal naar verloop van tijd meer vergrijzen. Als het eventueel groen wordt kun je het schoonmaken met een sopje van soda een borstel en dat haalt ook vetvlekken weg.

Steigerhout is een natuurproduct met de kenmerken die daarbij horen. Het is een levend materiaal dat vocht opneemt en afgeeft. Wanneer de luchtvochtigheid aan de lage kant is kan het iets krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt.

Aanbieding

Steigerhouten loungeset Steigerhouten loungeset
Nu voor: € 595,-

Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >