Klassiek modern

Wat is Eikenhout

Massief hout is een van de oudste en meest natuurlijke materialen. Eiken is een harde houtsoort en één van de sterkste! Het hout is afkomstig van de eik. Het Europees eiken dat we gebruiken heeft een matig grove nerfstructuur en de kleur is licht geelbruin. Europees eiken is het traditionele eikenhout, waarvan o.a.  klassieke eiken meubelen en beelden gemaakt zijn maar bijvoorbeeld ook deuren, parket, kozijnen en trappen, sluisdeuren en schepen.

Eikenhout is milieuvriendelijk te noemen want het schaadt de natuur minder dan exotische houtsoorten. Bijna al het hout dat wordt gebruikt komt uit Europese, goedbeheerde bossen en na de kap worden er opnieuw jonge boompjes geplant. Het is sterk en duurzaam en je kunt het strak en glad afwerken. Eiken is ook prima geschikt als vloer want het slijt nagenoeg niet. Kom gerust eens langs om te kijken wat wij in ons assortiment hebben!

Naast het feit dat het hard, sterk en duurzaam is, is het eiken ook een fraaie, levendige houtsoort die het grillige van de natuur laat zien en een warme uitstraling heeft. Bij ons is het eikenhout verkrijgbaar in de diktes 2,8cm en als je dat nog niet robuust genoeg is, is er ook nog 5,2cm. We kunnen het eiken desgewenst ook logen. 

Om vlekken te voorkomen moeten tafels behandeld worden. Je hebt keus uit verschillende tinten olie. Daarna kun je ze het best onderhouden met vloeibare meubelzeep, dat voedt gelijk het hout. Een sopje met groene zeep kan ook. Voor het dagelijks onderhoud is een licht vochtige doek voldoende.

Hout is gevoelig voor temperatuur en daardoor altijd in beweging. Je noemt dat ‘het werken van hout’. Daarom wordt het goed gedroogd en dat zorgt ervoor dat het hout nog maar minimaal werkt. Maar het blijft wel een natuurproduct met alle eigenschappen die horen bij massief hout maar waaraan het ook zijn charme en warme uitstraling te danken heeft. Wij vinden dat dit kan geen reden zijn om het als klacht te zien. Uiteraard blijven wij garant staan in geval van productiefouten of anders dan genoemd.

Aanbieding

€ 0,-

Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >